Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


19/9/11

Τυροπιτακια Κουρου

πολυ την ευχαριστηθηκαμε αυτη την αλχημεια... βγηκαν πολυ πολυ καλα ,νοστιμα και με γευση πολυ κοντα σε αυτη των κανονικων....

Υλικα

  • 200 γρ. αλευρι schar B
  • 200 γρ Αλευρι dove (bread mix)
  • χλιαρο νερο ( οσο παρει)
  • 50 γρ γαλα εβαπορε ελαφρυ
  • 1 φακελακι μαγια (γιωτης)
  • 1 κουταλια σουπας μπεικιν χ.γλ
  • τυρι φετα ( κατα βουληση)
  • αλατι , ζαχαρη, πιπερι σε μυλο

Σε ενα μπολ κοσκινιζουμε τα αλευρια  με το μπεικιν.Προσθετουμε αλατι και ζαχαρη. στο χλιαρο νερο προσθετουμε το γαλα και την μαγια και ανεκατευουμε μεχρι να διαλυθει. Σιγα σιγα ριχνουμε τα υγρα στο αλευρι και ανεκατευουμε συνεχως. Στο τελος ζυμωνουμε με ελαφρως λαδωμενα χερια για δεκα λεπτα. Η ζυμη πρεπει να ειναι αφρατη οχι πολυ σφιχτη και οχι υδαρης. Προσθετουμε αλευρι ή νερο αναλογα.
 χωριζουμε την ζυμη σε μικρα μπαλακια τα ανοιγουμε με την παλαμη. Βαζουμε την φετα ,ανακατη με το πιπερι (μπορουμε να βαλουμε κ λιγο γαλα ή βουτηρο) και γεμιζουμε τα τυροπιτακια. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για περιπου μιση ωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: