Πεινιρλι χωρις γλουτενη με μπέικον
- 200 γρ Αλευρι schar B
- 200 γρ Αλευρι dove bread white
- 1 φακελακι μαγια Γιωτης
- 1 κουτ. Μικρο ζαχαρη
- 1 κουτ. Μικρο Αλατι
- 2 κουταλιες μπεικιν χωρις
γλουτενη (benzgluten)
- 100 γρ τυρι γκουντα ολοκληρο
(ΦΑΓΕ)
- 50 γρ τυρι γκουντα τριμενο (adorro)
- 50 gr μειγμα 3 τυριων τριμενο (adorro)
- ½ πακετο μπεικον Βικυ
φτιαχνουμε
τη ζυμη μας ανακατεύοντας αργα τα υλικα μας . η ζυμη
δεν πρεπει να κολαει (βαζουμε λιγο λαδι στα χερια) . βγαίνει μια σφιχτη ελαστική
μπάλα. Την αφηνουμε 10-20 λεπτα να ησυχασει…Την χωριζουμε σε μικρα μπαλακια και
τα «πλατσουκωνουμε» με την παλαμη τοποθετωντας τα σε λαδωμενη λαμαρινα… Βαζουμε
κομματια τυριου από πανω το μπεικοον και «κλεινουμε» τις ακρες δινοντας το
σχημα βαρκουλας… από πανω προσθετουμε τα
τριμμενα τυρια.
Εψησα στους
180 για μιση ωρα (+)… η αληθεια είναι πως ξεχαστηκα και ένα νομιζα πως τα εκαψα
αυτά ειχαν αποκτησεις ένα απιστευτα ροδοκοκκινο χρωμα που πρωτη φορα πετυχα σε
ζυμη χ.γλ.
Την επομενη
φορα θα δοκιμασω την ιδια συνταγη με ζαμπον και ισως προσθεσω λιγο βιταμ στο
τυρια.
Παντως η
μικρη μου ειπε πως ηταν πολύ πολύ νοστιμα….
Εχω
στεκομαι στο ότι ηταν πολύ πολύ ευκολα και γρηγορα….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου