Προσοχη... Μια απο τις κρυφες παγιδες της γλουτενης..
Ειχα δημοσιευσει προ καιρου σε αλλο διαδυκτικό τοπο το ακολουθο κειμενο, το αναρτω ξανα και γιατι προκειται για πληροφορια σημαντική αλλα και γιατι υπηρξε αναφορα σε περιοδικο -που το υπενθυμησε....
Εγραφα λοιπον...
"Καθως τυχγανω λατρης των σπιτικων προιοντων αλλα οχι γνωστης
και μυστης της διαδικασίας παράγωγης τους ,οποτε μου δωθει η ευκαιρια ρωταω τα
σχετικα με την παραγωγη τους.
Η σημερινη μου ομως πληροφορια καθε αλλο παρα ευχαριστη ηταν.Δεν γνωριζω ανα ισχυει σε ολα τα μερη της Ελλαδας η ιδια διαδικασια ζυμωσης του κρασιου για να παραχθει σπιτικο ξυδι ( θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε) αλλα τουλαχιστον το ντοπιο σπιτικο ξυδι της Λευκαδας ειναι απαγορευτικο στην πλειοψηφια του για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη.
Με πληροφόρησαν λοιπον οι γνώστες οτι στο κρασι που προοριζουν για ξυδι σπιτικο προσθετουν ειτε ΜΑΚΑΡΟΝΟΖΟΥΜΟ ειτε ΨΩΜΙ ειτε σπανιοτερα καλαμποκι ωστε με την βοηθεια αυτων των υδατανθρακων να επιτευχθεί η επιθυμητή ζύμωση.
Αρα ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στην καταναλωση σπιτικου Ξυδιου. Αυτο που μας προσφερετε ως αγνο μπορει να ειναι μια βομβα γλουτενης.!!!"
Η σημερινη μου ομως πληροφορια καθε αλλο παρα ευχαριστη ηταν.Δεν γνωριζω ανα ισχυει σε ολα τα μερη της Ελλαδας η ιδια διαδικασια ζυμωσης του κρασιου για να παραχθει σπιτικο ξυδι ( θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε) αλλα τουλαχιστον το ντοπιο σπιτικο ξυδι της Λευκαδας ειναι απαγορευτικο στην πλειοψηφια του για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη.
Με πληροφόρησαν λοιπον οι γνώστες οτι στο κρασι που προοριζουν για ξυδι σπιτικο προσθετουν ειτε ΜΑΚΑΡΟΝΟΖΟΥΜΟ ειτε ΨΩΜΙ ειτε σπανιοτερα καλαμποκι ωστε με την βοηθεια αυτων των υδατανθρακων να επιτευχθεί η επιθυμητή ζύμωση.
Αρα ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στην καταναλωση σπιτικου Ξυδιου. Αυτο που μας προσφερετε ως αγνο μπορει να ειναι μια βομβα γλουτενης.!!!"
Και ως επιβεβαιωση της πληροφοριας ετουτης το ακολουθο δημοσιευμα στο Newsbeast (για αλλη μια φορα θα ευχαριστησω την Μ.Γ. για την Υποδειξη)
οπου αναφερει στην συνταγη παρασκευης ξυδιου...1-1,5 L νερό περίπου
1 ποτήρι σπιτικό δυνατό ξύδι (όχι βιομηχανικό)
1 φέτα ψωμί ή 1 χούφτα ζυμαρικά (50 γρ.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου