Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


23/9/11

μπισκοτοκουλουρα κανέλας...χωρίς γλουτένη φυσικά

(Προσωπικα την κανελα την μισω... μου φερνει ημικρανια ... αρα δεν τα δοκιμασα... αλλα ολοι κοιλιοκακικοι και μη που τα γευτηκαν  ειπαν πως ειναι μια πολυ καλη συνταγη γι αυτο και την μοιραζομαι μαζι σας...)


Υλικα
  • 250 γρ αλευρι schar B 
  • 2 κουταλιες μπεικιν χ.γλ
  • 120 γρ βιταμ
  • 120 γρ ζαχαρη
  • κανελα τριμμενη χ.γλ (εβαλα Ανατολη) κατα βουληση
  • 2 αυγα 
  • 50 γρ γαλα 
  • χυμο απο 2 πορτοκαλια

Χτυπω στο μιξερ για 5 λεπτα την ζαχαρη και το βιταμ. προσθετω τα αυγα  και την κανελα ( και οποιο αλλο μυρωδικο  η μειγμα πχ. σμυρνιο , γαρυφαλο κλπ θελω) και σιγα σιγα το αλευρι εναλαξ με το γαλα ανεκατευοντας συνεχως. στο τελευταιο ανεκατεμα βαζω και το χυμο των πορτοκαλιων. Η ζυμη πρεπει να ειναι τοσο σφιχτη ωστε α) να μπορει να σχηματησει κουλουρια β) να μπορει να μπει σε κορνε... 
Σε βουτηρωμενη λαμαρινα δινω το σχημα που θελω ειτε πλαθοντας ειται σχηματιζοντας "μπισκοτακια" με το κορνε. Ψηνω στους 180 για περιπου 12-15 λεπτα.

Σημ 1.Με τις ποσοτητες αλευριου  και υγρων παντα παιζω -με το ματι- αυξομειωνοντας αναλογα ...

Σημ 2. Καθως τα "μπισκοτοειδη" τρωγονται με την ιδια ευκολια και τις επομενες μερες ειναι καλη λυση για κολατσιο στο σχολειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: