Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


4/10/11

τουρτες χωρις γλουτενη στην Κυπρο

Aλιευσα την παρακατω πληροφορια που παρουσιαζει ξεχωριστο ενδιαφερον...
Σας την παρουσιαζω οπως ακριβως την βρήκα....δεν γνωριζω περισσοτερα αλλα ενδεχομενως οι φιλοι Κυπριοι να την βρουν χρησιμη.
εδω ειναι η αντιστοιχη σελιδα τους...
"Polins Creations"
Ολες οι τούρτες μας είναι φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι. Πάντα χρησιμοποιούμε αγνά σπιτικά υλικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεχόμαστε παραγγελίες για τούρτες γενεθλίων και βάφτισης με το δικό σας θέμα, μπισκότα σε διάφορα σχήματα και θέματα καθώς και για διάφορες κατασκευές με πάνες για δώρο νεογέν...νητου ή κατασκευές για δώρα σπιτιού! Επίσης θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι ασχολούμαστε και με την κατασκευή τούρτων gluten free, yeast free, dairy free ειδικά για άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη. Για πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε κοντά μου μέσω e-mail στην διεύθυνση polins.creations@gmail.com ή στο τηλέφωνο 96589899.

Διάφορες τούρτες στο δικό σας θέμα, καθώς και τούρτες ειδικά για άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη.

polins.creations@gmail.com
Τηλέφωνο
00357 96589899
Ιστότοπος
http://polinscreations.blogspot.com/
 

1 σχόλιο:

Polin's Creations είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτησή σου. Η όλη ασχολία μου με τα προϊόντα χωρίς γλουτένη ξεκίνησε μετά από ένα τηλεφώνημα που δέκτηκα από έναν πατέρα απεγνωσμένο ότι δεν βρίσκει τίποτα στο εμπόριο που να μπορεί να δώσει στο 5χρονο παιδί του να φάει, και ότι νιώθει υπεύθυνος για το ότι το παιδί του δεν μπορεί να ζήσει σαν τα άλλα παιδιά. Αξίζει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο παιδάκι πρέπει να τρώει προϊόντα που δεν έχουν γλουτένη, δεν έχουν μαγιά, δεν έχουν σόγια, δεν έχουν γάλα (μόνο γάλα ριζιού δικαιούτε) και οπιοδήποτε ίχνος αλουμινίου. Αυτό με έβαλε σε πολλές σκέψεις... Μεγάλο ρίσκο, σκέφτηκα. Αν όμως τα καταφέρω, πόσο ευχαριστημένος θα είναι αυτός ο πατέρας? ΄Πόσο πιο πολύ ευχαριστημένη θα είμαι εγώ με την δουλιά μου? Δεν θα προσφέρω απλά μιαόμορφη τούρτα ή ένα όμορφο γλυκό, θα προσφέρω μια απόλαυση, μια χαρά, μια ζωή που αυτό το παιδάκι δεν μπορούσε να έχει. Και έτσι και έγινε. Το έψαξα, βρήκα συνταγές από ξένα σάιτ, βρήκα δικές μου συνταγές, έκανα παραλλαγές, χρησιμοποιήσησα όσο πιο αγμά και καθαρά υλικά μπορούσα, και τελικά κατέλιξα με μια υπέροχη σοκολατίνα, που τίποτα δεν θυμίζει πως δεν είναι πραγματική, με ψωμί του τοστ, για να μπορεί το μικρούλι να απολαμβάνει τα τοστ του όπως κάθε άλλο παιδάκι, με αλμυρά τύπου λαζματζού και με μπισκότα με σοκολάτα μέσα, για να μην νιώθει απολύτως καμία διαφορά από τα άλλα παιδάκια. Αποτέλεσμα? Ο μπαμπάς όλη μέρα και νύχτα με ευχαριστεί, με προωθεί, μιλάει παντού για μένα. Το πιο συμαντικό όμως, το παιδάκι, τρώει όλα αυτά τα καλούδια και νιώθει ευτυχισμένο. Εγώ? Νιώθω πως ένα χέρι εξ ουρανού με βοηθάει να το κάνω αυτό, πως ο Θεός με έχει ευλογίσει με το χάρισμα αυτό, να μπορώ να κάνω ευτυχισμένους ανθρώπους που νόμιζαν πως έιναι καταδικασμένοι. Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και εύχομαι μια μέρα να έρθει η στιγμή που επιτέλους και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αρχίσουν να ασχολούνται με αυτό το θεμα, και να μην το θεορούν μειονότητα.