Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


10/10/11

Μπραουνις χωρις γλουτενη

Το δεμα με το πεσκεσι εκ Λονδινου απο πολυ πολυ πολυ αγαπημενο κοιλιοκακικο αναμεσα στις αλλες λιχουδιες χωρις γλουτενη περιλαμβανε και 2 πακετα Μπραουνις... Η κοπελια μας εδω ξετρελλαθηκε  και φυσικα η χαρα της εγινε η αφορμη να ξαναθυμηθω αγαπημενη συνταγη , πολυ δοκιμασμενη και πετυχημενη, που ομως καιρο ειχα να φτιαξω...(Ναι μου αρεσουν και οι πιο συνθετες συνταγες, αρεκι να εχω χρονο... αγαπημενη η τουρτα Σαχερ...)
Εφαγα τον τοπο να βρω το αποκομμα το κιτρινισμενο του περιοδικου απο οπου και η συνταγη...
Σας την συνιστω ανεπιφυλακτα....

Υλικα Για τα μπραουνις
  • 100 γρ Βιταμ
  • 150 γρ ζαχαρη
  • 2 αυγα 
  • 100-130  γρ αλευρι χωρις γλουτενη ( το εχω φτιαξει με schar & Dove) - αναλογα με το ειδος του αλευρου αυξαμειωνουμε τα γραμμαρια
  • 50 γρ κορν φλαουερ χωρις γλουτενη
  • 1 κουταλι μπεικιν παουντερ χωρις γλουτενη
  • 20 γρ κακαο χ.γλουτενη ( βαζω Ιον)
  • Βανιλια χωρις γλουτενη
Για την γεμιση
  • 150 γρ κουβερτουρα χωρις γλουτενη ( βαζω νεστλε)
  • 150 γρ βιταμ
  • 3 κουταλακια μελι αραιωμενο σε 2 κουταλακια ζεστο νερο.
  • 3 αυγα
  • 50 γρ ζαχαρη και μια πρεαζα αλατι
  • 150 γρ χοντροκομμενα καρυδια
  • κακαο χ. γλουτενη για πασπαλισμα
Για το μειγμα -Χτυπαμε στο μιξερ  το βουτηρο τη ζαχαρη και τη βανιλια μεχρι να εχουμε μειγμα απαλο κα ιαφρατο. Σταδιακα προσθετουμε τα αβγα, το αλευρι, το κορνφλαουερ, το κακαο και μπεικιν.
για την Γεμιση- Λιωνουμε την κουβεροτυρα και το βουτηρο σε κατσαρολακι (καλυτερα μπενμαρι) μαζι με το αλατι. Στην συνεχεια χωριζουμε ασπραδια απο τους κροκους και τους χτυπαμε με τα 2/3 της ζαχαρης μαζι με το αραιωμενο μελι μεχρι να γινει το μειγμα κρεμωδες και μετα χτυπαμε τα ασπραδια μαζι με την υπολοιπη ζαχαρη. Προσθετουμε το μειγμα της σοκολατς και χτυπημενα ασπραδια, ανεκατευουμε μεχρι να γινει ομοιγενες το νεο μειγμα και τελος προσθεοτυμε τα καρυδια.
Στρωνουμε στο ταψι το χαρτι ψησιματος και απλωνουμε το 1/3 του μειγματος. στην συνεχεια απλωνουμε την γεμιση και την καλυπτουμε με το υπολοιπο μειγμα, το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα και το αφηνουμε ναν κρυωσει εντελως. το κοβουμε σε κομματακια και το πασπαλιζουμε με κακαο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: