Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


4/12/11

ασφαλεια στις γιορτες...

Το εχω γραψει αλλα το ξαναλεω... ειναι κριμα να πηγαινει χαμενος ο κοπος μιας φαινομενικα ελευθερη γλουτενης διατροφης, απο την εισχώρηση ιχνων (και οχι μονο) που μπορει να μην γινονται ευκολα αντιληπτα σε αρκετους κοιλιοκακικους, αλλα μακροχρονια μπορει να προκαλεσουν σοβαρες βλαβες στην υγεια...
Για να απολαυσουμε με ασφαλεια τα γλυκα και τις συνταγες τις χριστουγιενιατικες μερικες απλες, πολυ απλες συμβουλες
 προσοχη λοιπον στα ακολουθα... (ενδεικτυκα δινω καποιες λυσεις , χωρις οι εταιριες που αναφερω να αποτελουν τις μοναδικες ασφαλεις, απλα ειναι αυτες που χρησιμοποιω εγω και που βρισκουμε σχεδον παντου... επισης οσα αναφερω ισχυουν για το 2011 καθως αν αλλαξει η γραμμη παραγωγης μπορει καποια στο μελλον να παψουν να ειναι "σιγουρα")
- ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ  (ασφαλης ζαχαρη ειναι του χαιτογλου -HAi)
-ΒΑΝΙΛΙΑ (Ασφαλης ειναι η ολοκληρη βανιλια οπως και καποια των βιολογικων που εχουν το σημα )
-ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ( στα βιολογικα με το σημα , οπως της dove , bez gluten κλπ)
-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ ( ασφαλη ειναι τα μπαχαρικα που τριβουμε στο μυλο, τα ολοκληρα και της Ανατολης)
-ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ (σουπερ SOS, καθως οι περισσοτεροι επεξεργασμενοι περιεχουν ιχνη γλουτενης ή αυτουσιο αμυλο σιτου, προτιμουμε ξηρους καρπους με τσοφλια οπως αμυγλαδα, καστανα, φουντουκια, καρυδια, )
-ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ & ΓΛΑΣΣΟ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ (ασφαλης κουβερτουρα ειναι της Νεστλε, γλασσο πολυ ευκολο μπορουμε να φταιξουμε σπιτι χρησιμοποιοντας ειτε μια απο τις 3 κουβερτουρες , ειτε holex )
-ΖΕΛΑΤΙΝΗ & ΖΕΛΕ  (ελευθερη γλουτενης ζελατινη ειναι της gellato, ενω ζελε χρησιμοποιω της cart d'or)
- KAKAO  ΣΚΟΝΗ (στο γλυκα βαζω της ΙΟΝ)
Η επομενη αναρτηση θα αφορα στην παρασκευη Κρεμας ζαχαραπλαστικης και γλασσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: