Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


22/12/11

maxi Bake rolls...

Η μικρη ειχε μια ιδεα... σπιτικα bake rolls χωρις γλουτενη...
Επιστρατευτικε η φαντασια και τελικα το αποτελεσμα ηταν αρκουντως ικανοποιητικο...
Τα υλικα τα γραφω στο περιπου γιατι μεζουρα (κλασσικα) δεν χρησιμοποιησα...
Κρατησα λιγη απο την ζυμη για τα ψωμακια και προσθεσα αλευρι... επλασα μια ζυμη μακροστενη (σαν μπαγκετα) και το μεγαλο ερωτημα... πως φτιαχνουν την τρυπα στην μεση? καλαμακια δυο απο σουβλακια περιστρεφονται και μενουν μεσα.... τα εψησα για περιπου 15 λεπτα... εβγαλα την μιση μπαγκετα και οπως ηταν μισο ψημενη η ζυμη την εκοψα σε φετουλες ( οσο πιο λεπτες μπορουσα, λιγο δυσκολο γιατι εκαιγε....)... τις φετουλες τις ξαναεβαλα στο φουρνο με βουτηροσκορδο και πιπερι αλειμενες μεχρι που ροδισαν...
την αλλη μιση μπαγκετα την εκοψα 10 λεπτα αργοτερα.. (πειραμα γαρ) . αυτη κοπηκε πιο δυσκολα γιατι η ζυμη ηταν πιο τραγανιστη... την εψησα και αυτη μεχρι να ροδισει και να κριτσανισουν τα bake rolls...
(μπορουμε να κυλησουμε την μπαγκετα σε σουσαμι, σε χοντρο αλατι, σε χροντρο πιπερι κλπ κλπ).




υλικα που χρησιμοποιησα...
μισο πακετο φαρινα Αγιου γεωργιου - μισο πακετο αλευρι ψωμιου...
1 φακελακι μαγια
αλατι / πιπερι/ λιγο ξυδι
1 κουταλια γιαουρτι...
Τα ανακατεψα ολα μαζι και τα ζυμωσα με το χερι....

περισσοτερες συνταγες χωρις γλουτενη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: