Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


26/1/12

το αποσπασμα της εκπομπης.

 Μεγαλη η χαρα μας οσων παρακολουθησαμε  στον Αlpha  το αφιερωμα της Μενεγακη στην κοιλιοκακη.


Με μια σφαιρικη παρουσιαση - οσο επιτρεπει το ειδος και ο χρονος της εκπομπης- η Κα Σοφια Γαλανοπουλου και η Ελπιδα μας παρουσιασαν πολυ ανθρωπινα,  τις κυριες πτυχες  μιας καθημερινοτητας που διαφερει ως προς την απουσια της γλουτενης.
Παρουσιαστηκε εν συντομια αλλα περιεκτικα -τοσο ωστε να κεντρισει το ενδιαφερον ενος "απαιδευτου" κοινου η νοσος με το περιεργο ονομα.
Τονιστηκαν οι ιδιατεροτητες της διατροφης χωρις γλουτενη, τα προβληματα (ακριβα τροφιμα, φαγητο εξω), εγινε αναφορα στο τοτε και στο τωρα, αναφορα στο καιριο θεμα της επιμολυνσης. Δοθηκε εμφαση στην συμπεριφορα και στην ψυχολογια ενος παιδιου ,ενος εφηβου με κοιλιοκακη, τονιστηκε η διαφορα την νοσου απο την δυσανεξια ενω καταλυτικη ηταν η παρουσια της Κας Παναγιωτου που με απλα λογια εξηγησε το ιατρικο κομματι και την αναγκαιοτητα της τηρησης της διατροφης χωρις γλουτενη.
Οσοι δεν ειχατε την ευκαιρια να παρακολουθησετε την εκπομπη μπορειτε να την δειτε εδω 
η στο Υou tube

Σημ . στα ενφιαφεροντα. ακριβως μετα το τελος του αφιερωματος - κρινοντας απο τα στατιστικα των 2 μπλογκς - υπηρξε μια εντυπωσιακη αναζητηση πληροφοριων για την κοιλιοκακη. Μεσα σε 6 ωρες επισκεφτηκαν τα μπλογκς μας 451 νεοι -μοναδικοι- επισκεπτες που αναζητουν πληροφοριες .Θεωρω οτι ειναι μια αποδειξη του ενδιαφεροντος του κοινου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: