ποτε δεν ειχα ξαναδοκιμασει να φτιαξω κατι παρομοιο... αγνοουσα και την συνταγη. Οποτε για μπουσουλα πηρα την βασικη που εγραφε η συσκευασια...
Ισοποση Ζαχαρη, αλευρι , ζεστο νερο (250 ml)
το μισο σε βουτηρο ( 125 ml)
και 2 αυγα...
Σε ενα μπολ εβαλα την ζαχαρη το βουτηρο, τα αυγα και το ζεστο νερακι και χτυπησα μεχρι το μειγμα να γινει ομοιομορφο. Μετα σιγα σιγα εβαλα αλευρι ( schar C). Ομως τα 250 μου φανηκαν οτι εκαναν πολυ υδαρη τη ζυμη και προσθεσα 50 γραμμαρια ακομα...
Στη ζεσταμενη και βουτυρωμένη βαφλιερα εριξα 3/4 της κουτάλας απο το μειγμα... πιεσα για ενα λεπτο το καπακι, αφησα αλλα 3 λεπτα ( τα λενε ολα οι οδηγιες) και μετα εβγαλα μια καυτη βαφλα... εκαψα λιγο τα ακροδαχτυλα μεχρι να την τυλιξω γυρω απο τον τριγωνο πλαστικο κώνο αλλα σε ενα λεπτο ειχαμε το πρωτο μας τραγανιστο, ξεροψημενο, νοστιμο μεγαλο χωνακι παγωτου...
Πραγματικα δεν περιμενα τετοιο αποτελεσμα και ενθουσιαστικαμε ολοι μας... ουτε κουραστικο, ουτε περιπλοκο ουτε δυσκολο...
Το συνιστω ανεπιφυλακτα... το μειγμα εβγαλε 9 μεγαλα χωνακια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου