Ενα ακομη Κοιλιοκακικό Μπλογκακι....

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...

Η γλουτένη αποτελει συστατικό τροφων, αγνωστο στην πλειοψηφια του πληθυσμου...
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της απο την διατροφη μας ειναι η μοναδική θεραπευτικη προσεγγιση της κοιλιοκακης...

Ενα μπλογκ λοιπον που μεταφερει τις εμπειριες, τις ιδεες, τις σκεψεις, τις δυσκολιες, τα κωμικα ενιοτε και τα δραματικα της "αποπομπης" της γλουτενης απο την καθημερινη ζωη μας....

Στέφη Αρέλη ( aegeotissa@gmail.com )


25/7/11

Κρεατοπιττα - ή κατι παρομοιο....

Ειλικρινά δεν ξέρω πως να ονομασω αυτο που εφτιαξα (κάτι ανάμεσα σε κρεατόπιτα, πίτσα μπολόνεζ και αλμυρή τάρτα με κίμα). Το σίγουρο ειναι πως το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απο γευστικό και η παρασκευή πανευκολη και γρηγορη .

Για την Ζύμη

• 100 γρ αλευρι χωρίς γλουτενη ( εβαλα της schar B)
• 2 αυγά
• μια κουταλία λάδι
• 1 κουτ μπεικιν παουντερ χ.γλ
• νερο χλιαρό τόσο ωστε να είναι χυλος.

Για την Σαλτσα

• ελαφριά Σάλτσα με κιμα ( μονο κιμάς, λαδι , πιπέρι και τοματα)
• 100 γρ τυρί κατσικίσιο
• 40 γρ τυρί παρμεζάνα

Ετοιμαζουμε την ζύμη ανακατευοντας τα υλικα μέχρι το μειγμα να γίνει ενας ομοιομορφος χυλος οχι πολυ σφιχτός .
Τον ρίχνουμε σε λαδωμενο στρογγυλο ταψάκι και απο πάνω τοποθετουμε τη σάλτσα του κιμα . Τρίβουμε το τυρι σε μικρα κομματια και το ριχνουμε απο πάνω , στην συνέχεια βάζουμε την τριμμενη παρμεζάνα και τελος ρίχνουμε λίγο πιπέρι.

Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα.

Υ.γ. Στο ακούσμα της λέξης Κρεατόπιτα θα περιμενε κανεις το αποτελεσμα να είναι βαρυ, ομως βγαίνει πολυ ευπεπτο και ευκολοφάγωτο , καμια σχέση με τις κλασσικες κλειστες κρεατόπιτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: