Και αυτη ειναι ακόμη μια αγαπημενη και δοκιμασμενή με επιτυχια συνταγή , προσαρμοσμένη στα μετρα μας. Σας την συνιστω ανεπιφύλακτα...
Υλικα για Σου
- 50 γρ βούτηρο
- 1 φλυτζανι νερο
- 1 κουταλια σουπας ζαχαρη
- 3/4 φλυτζανιου φαρινα χ.γλουτενη ( βαζω dove self raising)5 αυγά
Υλικα για κρεμα Ασπρη
- 1 κουτί σαντυγι χωρις γλουτενη (morfat σε μεταλικο κουτι)
- 100 γρ αχνη χωρις γλουτενη
- 50 γρ γαλα
- 50 γρ ζουμι απο κομποστα
Υλικα για κρεμα σοκολατας
- 1 κουβετουρα χ.γλουτενη (nestle συνηθως)
- 50 γρ βουτηρο
- 2 αυγα
- 100 γρ αχνη χωρις γλουτενη
Χρονος προετοιμασιας 1,30 ώρα
Ζυμη
σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και το βουτηρο και ανεκατευουμε μεχρι να λιωσει.βαζουμε την ζαχαρη και ξανανεκατευουμε .χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε το αλευρι ανεκατευοντας συνεχως. Βγαινει ενα παχυ μειγμα σαν χαλβας .Το βαζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε ενα ενα 4 αυγα.Το μειγμα εινα ομοιομορφο και λειο. Με ενα κουταλι σουπας τοποθετουμε μπαλακια ζυμης σε λαδοκολλα. τα περναμε με το πινελο με το μειγμα ενος χτυπημενου αυγου.
Ψηνουμε για 40 λεπτα στου 180 και μετα τα αφηνουμε μεσα με σβηστο φουρνο για μιση ώρα.
Κρεμα ασπρη.
Μεχρι να ψηθουν τα σουδακια ετοιμαζουμε την κρεμα. χτυπαμε τη σαντιγι με την αχνη και σιγα σιγα προσθετουμε και τα υγρα. Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο.
Κρεμα σοκολατας.
Λιωνουμε την κουβερτουρα με το βουτηρο σε μπεν μαρι. το κατεβαζουμε απο την φωτια και οταν αρχισει να κρυωνει ριχνουμε την αχνη και τα αυγα.
Σε γυαλινο μπωλ (η σε ποτηρακια) τοποθετουμε εναλαξ την σοκολατα , την κρεμα και τα σουδακια μεχρι να γεμισει το ταψακι .
Ζυμη
σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και το βουτηρο και ανεκατευουμε μεχρι να λιωσει.βαζουμε την ζαχαρη και ξανανεκατευουμε .χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε το αλευρι ανεκατευοντας συνεχως. Βγαινει ενα παχυ μειγμα σαν χαλβας .Το βαζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε ενα ενα 4 αυγα.Το μειγμα εινα ομοιομορφο και λειο. Με ενα κουταλι σουπας τοποθετουμε μπαλακια ζυμης σε λαδοκολλα. τα περναμε με το πινελο με το μειγμα ενος χτυπημενου αυγου.
Ψηνουμε για 40 λεπτα στου 180 και μετα τα αφηνουμε μεσα με σβηστο φουρνο για μιση ώρα.
Κρεμα ασπρη.
Μεχρι να ψηθουν τα σουδακια ετοιμαζουμε την κρεμα. χτυπαμε τη σαντιγι με την αχνη και σιγα σιγα προσθετουμε και τα υγρα. Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο.
Κρεμα σοκολατας.
Λιωνουμε την κουβερτουρα με το βουτηρο σε μπεν μαρι. το κατεβαζουμε απο την φωτια και οταν αρχισει να κρυωνει ριχνουμε την αχνη και τα αυγα.
Σε γυαλινο μπωλ (η σε ποτηρακια) τοποθετουμε εναλαξ την σοκολατα , την κρεμα και τα σουδακια μεχρι να γεμισει το ταψακι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου